effektivisera din arbetsdag

Effektivisera arbetstiden – 3 tips

3 tips för att göra arbetstiden mer effektiv

Vi har länge undersökt hur vi som en Webbyrå kan effektivisera och bli mer produktiva på den tiden som våra anställda är på arbetet och får betalt. Vi har lyckats att hitta 3 enkla saker som vi har valt att ändra på just för att bli mer effektiva och verkligen använda den kompetens vi besitter på rätt sätt. Att slösa med kompetens är ineffektivt och dyrt.

Som ni vet är vi inte många anställda här på kontoret så vi har nu kommit upp med en del lösningar för att kunna effektivisera arbetstiden för alla anställda genom små justeringar.

Tips 1: Tidigare har vi haft det uppdelat mellan oss anställa att ordna med städning och med att handla in frukost samt frukt till kontoret. Nu har vi istället börjat att beställa detta till kontoret vilket vi tror kommer att ge en ökning på över 20% jämfört med i hur produktiv den anställde var den dagen den gick och handlade. Vi beställer nu matkassar online och städning varannan vecka!

Tips 2: Detta tipset är inte bara bra utifrån att effektivisera utan även för dina anställdas hälsa. Vi har länge märkt att möten är en riktig tidstjuv, vissa möten bokar man in 15 minuter men det slutar med att man sitter kvar upp till 45 minuter och på så vis blir det ineffektiv tid på 30 minuter. Vi har nu börjat införa stående och gående möten. Att vi tar mötet på väg till kaffet och står där i några minuter och får mötet överstökat, istället för att sätta oss i ett mötesrum och låta det dra ut på massa tid. Nu får du både stå upp och mötet går i en väldig fart!

Tips 3: Som ett sista tips vill vi att du ska ta pauser. Att pauser kan effektivisera kan låta konstigt kanske, men forskning visar att pauser gör dig mer produktiv på arbetet. Ta en kort paus, men se till att utnyttja den ordentligt och få hjärnas att slappna av. Det kan vara en promenad på kontoret, gå ut och ta luft, gå och ta en kaffe men din kollega eller kanske att titta på en meditationsvideo. Det finns massivs av videos på Youtube som är helt gratis att använda.

Detta var allt från oss på Webdesign-Saarland och våra tips för att skapa en effektivare arbetstid.

Vill du ha fler tips på hur du och dina anställda kan trivas bättre på kontoret så hittar du det här.