Jobba som webbdesigner

Vill du jobba som Webbdesigner?

Gå en utbildning i webbdesign, programmering eller lär dig att koda upp webbplatser och appar. En webbdesigner brukar arbeta med att utveckla en hemsida med hjälp av HTML och CSS. För att kunna arbeta med webbdesign måste du kunna hantera verktyg som dessa. Detta är grunden till att få den härliga titeln av webbdesigner. Många webbdesigners hanterar också olika publiceringsverktyg och arbetar med olika system för att göra sina webbplatser mer funktionella.

Att arbeta som webbdesigner innebör…

Allt om din webbplats – inklusive innehållet, hur det ser ut, och hur det fungerar – bestäms av webbdesignern. Webbdesign är en process för att konceptualisera, planera och bygga en samling elektroniska filer som bestämmer layout, färger, textstilar, struktur, grafik, bilder och användning av interaktiva funktioner som levererar sidor till dina besökare. Professionell webbdesign hjälper till att göra ditt företag trovärdigt online.

En webbdesigner arbetar främst med utseendet på en webbplats, funktioner, som ex. animerade bildspel och en blogg. Som webbdesigner kodar du webbplatsen och bygger med hjälp av ett publiceringsverktyg och befintliga animationsramar hemsidan till det bättre. Du jobbar med att utveckla en look på hemsidan som ser grafiskt tilltalande ut. Som webbdesigner får du ett kreativt och spännande yrke dom du verkligen kommer att trivas i. Du utvecklar också kunskap om funktioner och teknik genom att analysera dina slutresultat.

Webbdesigners jobb ändras konstant

Som webbdesigner programmerar du på språk som; HTML, DHTML, Javascripts, XML, ASP etc. Samtidigt arbetar du mycket med bildhanteringsprogram, som Photoshop, ImageReady och Fireworks. Eftersom tekniken går så fort i området kan du också vara inblandad i en spännande utveckling över hela branschen. Webbdesigners kan också kombinera uppgifter och arbeta nära webbutvecklare och är involverade i produktion, programmering, funktion, underhåll och webbhantering. Beroende på arbetsinnehåll och ansvarsområde har löner för webbutvecklare / webbdesigners en ganska stor spridning. Vill du kan du absolut tjäna väldigt mycket pengar.