Fillers

Skapa text av värde för användaren – inte bara sökmotorn

Dagens inlägg ska handla om hur man skriver kvalitativt innehåll för användaren men samtidigt tänker sökmotoroptimering och kan ranka högt med innehållet om man har skrivit. Samt en term som dyker upp i vissa sammanhang– Fillers.

Vi får ofta frågan om vi kan ”piffa” upp någons hemsida. Lite som att ge hemsidan en skönhetsbehandling, som att ge hemsidan en behandling av Fillers kan man säga.

På tal om Fillers så finns denna term både inom skönhetsbehandling där du som användare kanske gör en sökning på ”Fillers Göteborg” om du skulle vilja göra en behandling av Fillers i just Göteborg. Men termen förekommer även inom vår värld bland SEO och webbdesign där termen handlar om något helt annat och är en term som har blivit väldigt ifrågasatt inom SEO och användarvänlighet.

Fillers inom webbdesign innebär att man fyller ut en sida med innehåll som inte alls är relevant för användaren men man tänker att det ska vara bra med text för att kunna ranka bättre i sökmotorerna. Ofta läggs denna text längst ner på sidan och det är sällan som någon kommer att läsa dennaFiller-text. Detta har tidigare visat sig ge mycket nytta i sökmotorerna, men under åren har sökmotorerna blivit smartare och tänker mer på användarvänligheten som sidan erbjuder än på endast <html>.

Detta kallas inom webbdesign för ”Filler-content” och är något som bör undvikas.

En term – två betydelser

Det finns vissa svårigheter att skapa innehåll på termer som har flera betydelser då vi verkligen måste peka sökmotorerna i rätt riktning för att ge användarna det dom vill ha av sin sökning. Vi måste alltså veta intentionen med användarens sökningar. Vi fortsätter med söktermen Fillers och ser hur vi ska tänka när vi skapar innehållet kring detta.

Vi ska nu gå igenom hur en sida riktad mot Fillers inom skönhetsbehandlingar kan se ut för att guida sökmotorerna i rätt riktning.

Att endast rikta sin sida mot termen Filler kan bli svårt dådet är svårt att veta vad användaren vill få ut av sin sökning. Vill användaren läsa om fillers, vill användaren göra fillers, vill användaren ta bort sin filler. Ja intentionen kan vara väldigt mycket i detta fallet. Och att endast använda sig av termen ”Fillers” kan egentligen innebära att sidan handlar om filler-content.

Här får skaparen av innehållet tänka på hur användaren beter sig i sökmotorn. Fillers och skönhetsbehandlingar över lag är något som kräver patientens närvaro rent geografiskt och detta kommer att spegla sig i sökningarna. Bor du i Göteborg så kommer din sökning förmodligen vara något i stil med ”Fillers i Göteborg” eller ”Fillers behandling Göteborg”. Då är det utifrån detta som sidan ska skapas och skrivas.

Är du intresserade av hur du kan effektivisera din arbetstid med 3 enkla saker så kan du spana in det här.