Social-Media

strategi Sociala medier

Hur du ska tänka när du jobbar med sociala medier

Sociala media är hårdare än du tror – åtminstone om du gör det rätt.

Det tar mycket tid och ansträngning att utveckla, och sedan konsekvent genomföra, en solid social media strategi när det finns andra aspekter av ditt företag som behöver din uppmärksamhet. Men sanningen är att dina kunder, befintliga och potentiella, spenderar mycket tid på nätet – titta på, lära, engagera, köpa och arbeta. Och som ett resultat, precis som det har skett ett skifte från traditionell försäljning till e-handel, har det skett en förändring från traditionella marknadsföringsmetoder till digital marknadsföring.

Sociala medier tips: Med så många aktiva användare på sociala medier kan du utnyttja denna möjlighet att nå nya kunder och öka varumärkesmedvetenheten.

Tänk på följande: 73,4 procent av användarna av sociala medier följer ett eller felra varumärken eftersom de är intresserade av sina produkter eller tjänster och vill ha koll på vad för nytt varumärket kommer med och vilka personer de samarbetar med. I samma andetag är det viktigt att notera att 46 procent av användarna bland sociala medier kommer att avfölja ett varumärke om de skickar för många reklammeddelanden (även om de är spammiga). Det finns en metod för galenskapen. Sociala medier kan vara en utmärkt resurs för att öka varumärkeskännedom, nå nya kunder och bygga värdefulla relationer med befintliga kunder eller andra experter i din bransch. 

Vilka sociala medier ska du satsa på då?

Det finns en hel uppsjö av sociala medier att satsa på. Förmodligen har ditt varumärke redan ett konto uppsatt på Facebook och säkerligen på Instagram. Sen skiljer det sig lite åt hur man ska profilera sig och hur man ska uttrycka sig på respektive medie, mer om detta i kommande inlägg. Har företaget redan Facebook och Instagram i rullning kan nästa steg vara att starta upp ett konto på Youtube. På Youtube kan man antingen välja att ha tutorials för sina produkter och hur man använder dom, eller så kan man som företag försöka att komma närmre sina följare/kunder genom att prata direkt till dom och på så vis bygga sitt varumärke.