tjäna pengar till klassen och lager

Tjäna pengar till klassen och laget

Att sälja saker för att tjäna pengar till sin klasskassa har länge varit en sak svenska skolungdomar har gjort. Det är bra att komma igång med dessa saker redan i tidig ålder för att väcka intresset hos barnen och ungdomarna att vilja tjäna sina egna pengar och förstår vad pengar är och hur man kan använda dom.

Att se en annan klass åka iväg för att dom har lyckats tjäna in massvis med pengar och själva stanna kvar i skolan vill ju ingen klass göra.

Därför är det viktigt att du som vuxen, antingen lärare eller förälder, att väcka dessa intressen och visa på hur klassen ska gå tillväga för att komma dit dom vill. Att tillsammans sätta upp mål att jobba mot och ha avstämningar som visar på hur mycket klassen har tjänat in tillsammans.

Att få igång detta tänket redan vid tidig ålder är väldigt bra då det väcker en entreprenörseld hos ungdomarna att vilja komma någonstans och att arbeta för det. Sen när klassen väl är igång, låt då inte dom komma undanför lätt genom att ni köper upp alla produkter, låt dom istället kämpa lite för att förstå att man måste arbeta för att få in pengar. Dom kommer att tacka er i slutändan! Sen ska ni ju självklart hjälpa till när och där det behövs. Men mer som ett mentorskap än som en familjemedlem ibland.

Vi på Webdesign Saarland köper allt vårt kaffe från en skola och klass som ligger bredvid vårt kontor. Dom säljer kaffe från kaffekassan.se, vilket känns som en väldigt bra idé eftersom att ALLA köper kaffe. Att sälja till företag är en väldigt bra idé då det går åt väldigt mycket kaffe där! Bra tänkt av klassen!

Förra året kom klassen iväg till Auswitch i 4 dagar för att få lära sig och förstå hur historien var. Vi är glada över att få ha varit endel av detta så att klassen kom iväg och fick ta del av detta, vilket självklart är viktigt!Lycka till med försäljningen i klassen och tveka inte att kontakta oss för tips eller frågor!