kontor

3 saker som får dig att trivas bättre på kontoret

Letar du efter sätt som får dig att trivas lite bättre på kontoret? Då har du absolut kommit rätt! Vi på Webdesign Saarland har här sammanställt tre saker som vi har ändrat på kontoret till det bättre. Nu har vi inte längre dessa saker att klaga på, vilket gör miljön så mycket trevligare!

  1. Att det är rent och fräscht på kontoret

Vi på Webdesign Saarland har väldigt mycket på gång just nu och det syns verkligen på kontoret – det blir så stökigt snabbt. Vi är inte så många på kontoret så vi har turats om och hjälpts åt att hålla det rent. Nu när sommaren är över och det är mycket att göra finns det helt enkelt inte tid till att lägga på städning. Leveranser till kund får självklart gå före och det har i en månad nu inte varit en fröjd på kontoret. Fram till IDAG! Förra veckan kontaktade vi en firma som jobbar med kontorsstädning i Stockholm och dom kom idag och gjorde det skinande rent. Nu trivs vi på kontoret igen och vill mer än gärna ta hit kunder.

  1. Gott kaffe

Kaffe är A och O när man jobbar på kontor tycker vi. Vi hade länge en gammal och sunkig kaffebryggare som (om jag minns rätt) hade stått hemma hos någons svärförälder. Vi ville inte lägga onödiga pengar på detta i början och sen blev det så att den stod kvar i några år. Kaffebryggaren klagade vi såklart lite på varje dag, antingen inombords eller till varandra. Det kanske inte skapade en dålig stämning på kontoret, men det var ändå ett störmoment som skapade en onödig irritation hos oss. Vi valde nu före sommaren (efter 3 år) att köpa en ny kaffebryggare och detta har tagit bort den irritationen som fanns förut och gjort stämningen något bättre. Ett till steg i rätt riktning tycker vi!

 

  1. Var aktiv – även på jobbet

Är du arbetsgivare så ska du lyssna på detta, är du anställd så ta upp detta med din arbetsgivare. Det är tillräckligt svårt att få in träningen som det är när man jobbar kontorstider och när man jobbar på kontor så sitter man nästan alltid ner, eller dom flesta gör det.

Alla har ju hört att det inte är bra för ryggen att sitta ner hela dagarna, men ändå gör vi det. Förutom ståskrivbord, pilatesbollar och att ta trapporna har vi har sedan ett år tillbaka infört obligatorisk aktivitet på kontoret alla dagar i veckan. Det är inget fysiskt direkt utan mer att man får röra på sig. Det kan vara allt från 10 minuter stretch till att hoppa lite hopprep. Vi har även programmerat datorerna till att en gång i timman påminna om att ställa sig upp och ta en paus.

Att vara aktiv på kontoret tror vi verkligen kan förändra hälsan. Det kan anses vara lite hård att detta ska vara obligatoriskt, men så länge alla är överens så blir det bara en rolig grej.

Slutord

Det var tre saker som får dig och dina anställda att trivas bättre på arbetsplatsen. Hoppat att ni tar med er något och lämna gärna en kommentar med tips eller om något fungerade hos er.