webbdesign halmstad

Webbdesign Halmstad

Webbdesign i Halmstad

Är du ute efter en webbyrå som kan både webbdesign, sökmotoroptimering (SEO) och är otroligt härlig att samarbeta med? Då har du absolut kommit rätt.

Vi på Webdesign-Saarland har länge byggt hemsidor och appar för företag i Halmstad. Webbdesign är något vi brinner för och vi jobbar tills dess att du som slutkund är nöjd med produkten. Vi skapar våra webbsidor i WordPress som är ett lättnavigerat CMS (Content Management System) som du som kund senare kan manövrera helt själv. Vi håller självklart i en lättare utbildning i webbdesign med dig för att du ska förstå systemet.

Webbdesign – element

Vad är egentligen webbdesign? Ordet Webbdesign säger så mycket men ändå så lite tycker vi, så därför ska vi punkta upp vad webbdesign verkligen är och vilka element vi anser webbdesign involverar.

Layout: Detta är det du som användare ser på webbplatsen. Hur det grafiska ser ut, hur text och bilder är arrangerade på sidan. Det ska inte bara se snyggt ut, utan webbdesign handlar även om att lyfta fram information till användaren.

Färg: Valet av färg på hemsidan är det flera webbyråer som misslyckas med anser vi. Här handlar det inte endast om att färgerna ska se bra ut och passa ihop, utan det handlar lika mycket om budskapet som färger ger. En grön knapp är mer inbjudande än en röd.

Typsnitt: Typsnittet på webbplatsen ska både se bra ut men gå att läsa. Beroende på din målgrupp så är det viktigt att ha ett typsnitt som passar. Flera webbplatser riktar sig mot en äldre målgrupp men använder sig av ett för litet typsnitt. Redan vid ganska tidig ålder klarar inte ögat av att se en för liten text, detta är viktigt at tänka på.

Detta är några av de element som ingår i webbdesign. Har du ett företag i Halmstad och vill skapa en hemsida eller behöver hjälp med webbdesign, tveka inte att kontakta oss.

För en mer detaljerad text av vad en webbdesigner gör.