webbutvecklare lön

Webbutvecklare – lön

Löneintrevallet för en webbutvecklare 2018 ligger mellan 31.000 och 42.000 svenska kronor. Beroende på erfarenhet, ålder, utbildning, ansvarsområden och arbetsuppgifter så sprider lönerna sig ganska stort.

Utbildning

Att ha en utbildning gynnar såklart dig när du sitter ner och ska löneförhandla som webbutvecklare. Är du helt självlärd så kan arbetsgivaren se det som ett problem då de inte vet exakt vad du kan. Då får du först och främst visa på dina kunskaper för att kunna förtjäna den lön som du vill ha som webbutvecklare.

Skulle du vilja gå en utbildning inom webbutveckling finns det yrkeshögskolor, universitet eller privata utbildningar att välja på. Det viktiga är att du hittar något som passar dig. En akademisk och ”traditionell” utbildning kan vara något efter i den tekniska utvecklingen gentemot en privat- eller yrkesutbildning. Detta beror på att akademiska utbildningar ofta tar en längre tid på sig att ändra i utbildningen och följa med i utvecklingen.

Skulle du istället vilja lära dig om webbutveckling på egen hand så finns det en uppsjö av utbildningar på internet. Det finns både lite ”bättre” kurser som kostar en slant, eller så går det absolut att lära sig framöver youtube.

Tänk in för mycket på lönen som webbutvecklare, gör du ett bra jobb så kommer lönen automatiskt!